Γενική Γυμναστική

Γενική Γυμναστική

Τα πρώτα βήματα του παιδιού γίνονται στην ενόργανη γυμναστική όπου αναπτύσσει όλες εκείνες τις δεξιότητες που το κάνουν να ξεχωρίσει και να νιώσει καλύτερα με το σώμα του και τον εαυτό του.

Το παιδί αποκτά δύναμη, ταχύτητα, συντονισμό σώματος, ακρίβεια στην κίνηση, αντοχή, ευλυγισία, ισορροπία και ευκινησία. Αποτέλεσμα όλων αυτών είναι το παιδί να μπορεί να εκτελεί απλές αλλά και περίπλοκες ακροβατικές ασκήσεις εδάφους.

Στο τέλος κάθε χρονιάς ο σύλλογος ετοιμάζει την ετήσια γενική επίδειξη του, όπου παρουσιάζει την εξέλιξη των παιδιών μέσα από ένα χορευτικό πρόγραμμα πλαισιωμένο με χορογραφία και ασκήσεις. Μέσα σε αυτήν την μεγάλη γιορτή του συλλόγου μας χαιρόμαστε την προσπάθεια των παιδιών μας.

Ο σύλλογος μας συμμετέχει και σε μεγαλύτερες γιορτές γυμναστικής όπως Cosmogym, Egogym και άλλες διοργανώσεις, όπου υπάρχουν δυο ειδών επιδείξεις γυμναστικής: η απλή επίδειξη (festival) και η διαγωνιζόμενη επίδειξη (contest festival). Μέσα από όλες αυτές τις διοργανώσεις κύριος στόχος είναι η ανάδειξη του μαζικού αθλητισμού και η συμμετοχή όλων σε αυτό.